مهریه تعهدی است که از جانب زوج در هنگام وقوع عقد به زوجه داده می‌شود و زوج را ملزم به پرداخت آن می‌کند. هر زمانی که زوجه مهدیه را طلب کند، زوج باید آن را بپردازد. در هنگام عقد، مهریه جز صحت عقد نمی‌باشد و عقد بدون مهریه هم صحیح می‌باشد. ولی در عقد موقت تعیین مهریه جزو اجزای اصلی عقد موقت بوده و بدون تعیین مهریه و مقدار آن عقد موقت باطل می‌گردد.


مهریه یک حقی است که برای زوجه در نظر گرفته شده است و دارای ضمانت اجرا می‌باشد. زمانی که زوجه، طالب پرداخت مهریه‌ی خود از زوج باشد، ولی مرد از پرداختن خودداری کند؛ زوجه از طریق وکیل می‌تواند به مراجع قانونی مراجعه کند و اقدامات لازم جهت دریافت مهریه را انجام دهد. یک وکیل مهریه با تجربه، با توجه به اینکه راهکارهای لازم را به خوبی می‌داند و به آن اشراف دارد می‌تواند در روند تسریع پرونده مؤثر واقع شود.

دریافت مهریه بعد از فوت زوج:
مهریه از دین های ممتاز می‌باشد و زوجه بعد از مرگ همسر مجاز به دریافت مهریه از اموال متوفی می‌باشد. و در این مورد بر خلاف طلاق، باکره بودن زوجه باعث تضعیف مهر نمی‌شود و زن می‌تواند تمام مهریه را تمام و کمال دریافت کند و یک وکیل ماهر و آگاه، با بهره‌گیری از قوانین، می‌تواند باعث احقاق حق موکل خود شود.

شرایط و خصوصیات مهریه:
۱. مالیت داشته باشد.
۲. قابل تملک به وسیله زن باشد.
۳. معلوم باشد به گونه ای که جهالت طرفین منتفی باشد.
۴. دارای منفعت عقلایی مشروع باشد.
۵. قابل تسلیم شدن از جانب زوج باشد.

راه های وصول مهریه:
مهریه را از سه طریق می‌توان وصول کرد؛
۱. ارسال اظهارنامه از جانب زوجه به زوج: اظهارنامه‌ نوعی اوراق چاپی موجود در دادگستری است که متشکل از دو ستون خواهان(زوجه یا وکیل)و خوانده می‌باشد. خواهان اظهارات خود را درباره‌ی درخواست وصول مهریه در ردیف خواهان می‌نويسد و آن را برای زوج از طریق دادگاه ارسال میکند‌‌. در ردیف خوانده اظهارات زوج به ثبت می‌رسد.( زوجه در این شرایط نیز، باید به تمکینات خود عمل کند چرا که در غیر این صورت، زن ناشزه محسوب می‌شود و هیچ نفقه ای به وی تعلق نمی‌گیرد. اگر مرد توان پرداخت مهریه را داشته باشد ولی از پرداختن آن اجتناب کند؛ زوجه مهریه خود را شخصا یا توسط وکیل به اجرا می‌گذارد. اگر زوجه در بازه‌ی زمانی ده روز، مالی از دارایی شوهر معرفی کند، فورا نسبت به توفیف آنها اقدام می‌شود. ولی اگر دارایی زوج فقط حقوق او باشد، تا یک چهارم آن ماهانه به زوج تعلق می‌گیرد، تا زمانی که مهریه به طور کامل پرداخت شود. ( مرد تا پرداخت کامل مهریه زن نمی‌تواند از کشور خارج بشود ولی در صورتی که مرد اموال دیگری غیر از حقوق داشته باشد، دادگاه اموال او را می‌فروشد و مهریه از این طریق پرداخت می‌شود. در شرایطی که مرد توانایی مالی نداشت، زوجه یا وکیل مهریه خوب، می‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه کند و دادخواستی مبنی بر استرداد مهریه به دادگاه بدهد. سپس دادگاه به دادخواست رسیدگی می‌کند و اگر زوجه مستحق دریافت مهریه باشد، دادگاه حکم به پرداخت مهریه می‌دهد. همچین مواقعی مرد، موظف می‌شود از زمان تعیین شده توسط دادگاه، مهریه همسرش را بپردازد.
۲. از طریق اجرای ثبت.
۳. از طریق دادگاه ها.
از بهترین روش های دریافت مهریه، به اجرا گذاشتن مهر زوجه می‌باشد که زن بعد از جاری شدن خطبه عقد می‌تواند درخواست مهریه کند. مهریه یا از طریق اجرای ثبت و یا از طریق مراجعه به دادگاه خانواده امکان پذیر می‌باشد.

معیارهای انتخاب وکیل مهریه خوب:
۱. با تحقیق از سطح علمی، شهرت، تجربه، حسن اخلاق و حق الوکاله و سایر خصوصیات یک وکیل خوب مطمئن شوید تا بتوانید پرونده‌ای که گاه سرنوشت زندگی شما را رقم خواهد زد، به دستان با کفایت وی بسپارید.
۲. سن و جنس وکیل مهریه( زن یا مرد بودن) ملاک و معیار دقیق و مناسبی برای خوب بودن یا بد بودن وکیل نمی‌باشد. گاهی یک وکیل تحصیل کرده جوان، می‌تواند بسیار از یک وکیل سالخورده و به ظاهر با تجربه به کار شما بیاید. زن یا مرد بودن، وکیل اهمیتی در ملاک علم و شهرت او ندارد.
۳. شخصی که عنوان وکیل و مشاوره حقوقی را اخذ میکند، علاوه بر این که حداقل مدرک کارشناسی رشته حقوق را دارد، مراحل بسیار سخت کانون وکلا را برای دریافت پروانه گذرانده است.
مزایای وصول مهریه توسط وکیل مهریه:
۱. وکیل مهریه خوب می‌تواند در کمترین زمان ممکن مهریه زوجه را وصول کند.
۲. با اختیار کردن وکیل مهریه، دیگر به حضور زوجه در دادگاه احتیاجی نیست.
۳. اگر مرد اموالی داشته باشد، وکیل می‌تواند به سرعت با بهره گیری از سطح دانش‌اش آنها را توقیف نماید.
۴. زوج اگر از پرداخت مهریه خودداری کند، وکیل می‌تواند حکم جلب مرد را بگیرد.
۵. وکیل نقش مهم و تاثیرگذاری در رد دادخواست اعسار مرد دارد.



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *